Pályázati felhívás: magyarországi PhD

Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen nyílt pályázatot hirdet a 2012/2013-as tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2012. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

A meghirdetett pályázati kategória: Nappali munkarendű doktori képzés (PhD/DLA) – 6 fő

Azok a 2012. évi doktori felvételi eljárásban a magyarországi felsőoktatási intézmény doktori iskolájába, nappali munkarendű képzésre jelentkező, a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges képzésre besorolást nyert, a tanulmányaikat a 2012/2013-as tanévben az I. évfolyamon megkezdő személyek pályázhatnak, akik

  • nappali munkarendű doktori képzésre jelentkeztek és a felvételi eljárásban az önköltséges képzésre kerültek besorolásra, és
  • szülőföldi (romániai, azaz valamely romániai államilag elismert felsőoktatási intézmény részéről kiállított) felsőfokú, mesterszintű (vagy ennek megfeleltethető pl. osztatlan képzéses) diplomával rendelkeznek (de pályázhatnak azok, akik alapképzéses /bachelor vagy főiskolai szintű/ tanulmányaikat nem Romániában /pl. Magyarországon/ végezték el, de mesterképzéses /master vagy kiegészítő szintű/ tanulmányaikat már valamely romániai államilag elismert felsőoktatási intézményben végezték el és az alapképzéses /bachelor vagy főiskolai szintű/ diplomájukat már Romániában honosították).

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2012. augusztus 21., 16.00 óra.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázat benyújtásával kapcsolatban hiánypótlásra nincs lehetőség!

Pályázni a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézetnél beszerezhető, és az Internetről (www.martonaron.hu, www.balassi-intezet.hu) vagy az alábbi csatolt, letölthető pályázati adatlapon lehet.

A pályázatokat személyesen vagy – ajánlott küldeményként – postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Románia, 400162 Kolozsvár, Mikes/Croitorilor utca 15.

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a pályázati adatlapról:

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Románia, 400162 Kolozsvár, Mikes/Croitorilor utca 15.
Tel.: +40 264 430611

Mobil: +40 753-094945

Fax: +40-264-430611

E-mail: office@kmei.ro

Ügyfélfogadás: munkanapokon 10 és 16 óra között.

Letölthető mellékletek:

Pályázati felhívás

Pályázati adatlap

Melléklet a pályázati adatlaphoz (publikációk)

Elbírálási- és pontrendszer

Leave a Reply