Szociológus Napok

A Max Weber szakkollégium és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológiai és Szociális Munkás Intézete a idén immár harmadik alkalommal szervezi meg a Szociológus napokat, március 21. és 23. között.

Program

Csütörtök (Március 21.)
13:00 – IV. Bajnokok Ligája Konferencia (a Szociológia Kar kis épülete, Plugarilor /Szántó utca 34. szám, 7-es terem)
18:00 – Megnyitó (a Szociológia Kar kis épülete, Plugarilor /Szántó utca 34. szám, 7-es terem)
18:10 – Néda Zoltán – A szociál-fizika játéktere (a Szociológia Kar kis épülete, Plugarilor /Szántó utca 34. szám, 7-es terem)
20:00 – ,,Kolozsvár regionális főváros” – Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak: Pásztor Gyöngyi, Balogh Márton, Farkas András, Kádár Magor, a beszélgetést moderálja Sípos Zoltán. (a Szociológia Kar kis épülete, Plugarilor /Szántó utca 34. szám, 7-es terem)
Péntek (Március 22.)
14:00 – Dégi Csaba: ,,Versenyképes bódulat” (BBTE Főépület, Popoviciu terem)
16: 00 – Hadas Miklós: ,,Miért kell nekünk a feminizmus?”(BBTE Főépület, Popoviciu terem)
18:00 – Bokor Zsuzsa: ,, A női test medikalizálása az első világháború utáni Kolozsváron ” (BBTE Főépület, Popoviciu terem)
20:00 – ,,Szociológusok a munkaerőpiacon” – Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak: Barna Gergő, Toma Stefánia, Zsoldos Tímea, a beszélgetést moderálja Ivácson András Áron. (Bulgakov & Macskaház kávézó)
21:30 – Magyarország – Románia focimeccs vetítés (Bulgakov & Macskaház kávézó)
Szombat (Március 23.)
14:00 – Horváth István: Szövegek és a nyelvek a nyilvános térben. Nyelvi tájkép és nyelvi státus. (BBTE Főépület, Blaga terem)
16:00 – Könyvbemutató: Szociológiai Mintázatok – Kárpát Panel (BBTE Főépület, Blaga terem)
18.00 – Bíró Judit és Csepeli György: A legközelebbi, s egyben legtávolabbi tett: az anyagyilkosság (BBTE Főépület, Bogrea terem)
20:00 – Nyelvek és beszélők a nyelvi piacon. Mit ér az ember, ha két/többnyelvű? – Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak: Horváth István, Vékony Zsolt, Vincze Róbert, a beszélgetést moderálja Csata Zsombor. (Bulgakov & Macskaház kávézó)

Bővebb információk a rendezvényről itt találhatók: www.maxweber.ro 

Leave a Reply