Irány Dubai! – országos I. helyezés a KPMG esettanulmány versenyén

A GTK – Gazdasági Tanácsadó Klub csapata országos első helyezést ért el a KPMG esettanulmány versenyén, így 2015. április 13-16. között Dubaiban, a verseny nemzetközi döntőjében mérheti össze tudását másik 28 országból továbbjutó csapatokéval.
2015. március 9-11, között Bukarestben került sor a KPMG International Case Competition (KICC) esettanulmány-verseny második alkalommal megrendezett országos döntőjére. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét és a GTK – Gazdasági Tanácsadó Klubot a Watson4 csapat képviselte a döntőben, akik kiváló teljesítménnyel országos első helyet szereztek, így ők képviselhetik Romániát a Dubaiban április 13-16. között megrendezendő nemzetközi döntőben. A győztes csapat tagjai Guttmann Csongor, Kovács Anita, Német Hunor-Attila és Székely Rita, GTK tagok.

 

A csapat döntőbe jutását egy többlépcsős kiválasztás előzte meg. A versenyre jelentkezett csapatok egy általuk kiválasztott romániai iparág fejlesztésére kellett ötleteket kidolgozzanak, amelyeket egy infógrafikán kellett megjelenítsenek. Ezt követően pedig a szervező bizottság előtt egy interjú keretében mutatták be javaslataikat és csapatukat. Mindez és az ezt követő lépcsőfok is angol nyelven zajlott. A selejtezők eredményei alapján a bukaresti döntőben végül hat csapat mérhette össze tudását. A bukaresti döntő első két felkészülési napját követően a harmadik napon került sor a „végső megmérettetésre”, amelynek keretében a csapatok három óra alatt dolgozhatták ki javaslataikat egy megadott esettanulmányra, amely idén az alacsony árkategóriájú autók iparágában megnövekedett versenyre és ezen belül is a Dacia helyzetére fókuszált. Három bukaresti, egy-egy jászvásári és temesvári csapattal mérték össze magukat a Watson4 tagjai egy a KPMG és a Dacia alkalmazottjaiból álló zsűri előtt. A magas színvonalú bemutatók mellett, a zsűri különösképp kiemelte a GTK csapat együttműködési és prezentációs készségét, és a döntőben nyújtott kiváló teljesítményük alapján a Watson4 csapat tagjai országos első helyezést értek el, így 2015. április 13-16. között Dubaiban, a verseny nemzetközi döntőjében mérhetik össze tudásukat a 28 további ország képviseletében továbbjutott csapattal.

Leave a Reply