Szakkollégiumi felvételi – Márton Gyula Nyelvészeti Szakkollégium

Gyere nyelvészkedni (órán kívül)!

2017. október 25-én 18:00 órára kell eljönni a 102-es terembe, ha felvételizni szeretnél a Márton Gyula Nyelvészeti Szakkollégiumba. A felvételi formája beszélgetés. Ha kutatói helyre jelentkezel, hozd magaddal a kutatási tervedet vagy a kutatási ötletedet. Ha műhelytagnak jelentkezel, gyere el, hogy megismerkedjünk.

A felvételi előtt, október 24-ig, kedd éjfélig jelentkezni kell. Ezt itt lehet. Ne felejtsd el!

A Nyelvészeti Szakkollégium célja nyelvészkedni tanítani a hallgatókat és együtt nyelvészkedni velük. Vagyis szakmai hátteret, segítséget biztosítani nyelvészeti kutatásokhoz, megmutatni, hogy mi lehet érdekes a nyelvek és a nyelvhasználat tanulmányozásában, és együtt gondolkodni mindannyiunkat érintő nyelvi kérdésekről. Ha érdekelnek a nyelv kérdései vagy egyáltalán csinálnál valamit órán kívül, akkor jelentkezz a szakkollégiumba!

Háromféle helyre lehet az idén felvételizni: kutató, műhelytag és kutató-műhelytag helyekre. Alább találod, hogy mit fednek ezek a megnevezések.

(1) kutatók; kötelezően részt kell venniük a műhelymunkákon és elkészíteniük egy tudományos dolgozatot 2018. március 25-ig egy általuk választott nyelvészeti témában;

(2) műhelytagok; nem kötelező tudományos dolgozatot írniuk (bár természetesen szabad), ellenben aktívan részt kell venniük a műhelymunkákon és a műhelyek előkészítésében; illetve

(3) kutató-műhelytagok; tudományos dolgozatot is kell készíteniük és a műhelyek előkészítésében is részt kell venniük.

(Ez utóbbit inkább másod-harmadéves és mesteris hallgatóknak ajánljuk.)

Amit ajánlunk: kedves mosolyok, türelem, segítség és sok olyan információ, amire sose gondoltál volna.

Tájékozódásért, témaötletekért nézzétek meg a Szakkollégium honlapját!

Leave a Reply