Szakkollégiumi délutánok 4.

2017. november 16-án, csütörtökön 18:00 órától kerül sor a 4. Szakkollégiumi délutánra a KMEI szervezésében, a K+ Közösségi Térben. Az eseményen a Kémia Szakkollégium mutatkozik be A fűzfakéregtől az antibiotikumokig? Gyógyszeripar, gyógyszerfejlesztés, félresikerült gyógyszerek kémiája című előadásával.

Az eseményen a Kémia Szakkollégium tagjai kísérletet tesznek arra, hogy összefoglalóan bemutassák a gyógyszeripart, különös tekintettel a gyógyszerfejlesztésre, a félresikerült gyógyszerek kémiájára. Az előadás a gyógyszerfejlesztés történetén keresztül próbálja bemutatni, hogy mit is rejt egy tabletta.
Betekintést nyerhetünk a szakkollégium életébe is, melynek céljai közé tartozik a kémia új kutatási területeinek bemutatása szakmai előadások formájában, szakmai gyakorlatok szervezése kémiai üzemek, egészségügyi egységek laboratóriumaiban, az elhelyezkedési, pályaválasztási lehetőségek feltérképezése a végzős hallgatók számára.
Az előadás mindenki számára nyitott, a részvételt jelezni kell az esemény Facebook-oldalán.
Az bemutatót tartják: Gál Krisztián, Mátyás Eszter, Sisa Richárd, Szabó Yvette, Székely Rita és Tinoput Norbert, a BBTE Kémia és Vegyészmérnöki Kar hallgatói.
A szakkollégiumot vezeti: dr. Gál Emese, a BBTE Kémia és Vegyészmérnöki Kar oktatója.

Leave a Reply