Sapientia Hungariae Alapítvány: Collegium Talentum program – pályázati felhívás

A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma 9/2018 (V.31.) számú döntése értelmében a tanulmányaikat és/vagy oktatói és kutatómunkájukat a felsőoktatásban/oktatásban végző külhoni magyar fiatalok szakmai munkáját, az értelmiségi pályán való előrehaladásukat segítendő, pályázatot hirdet a 2018 – 2019-es akadémiai évben a Collegium Talentum (CT) programban való részvételre.

A pályázaton sikeresen szereplők egyénenként ösztöndíjban, konferencia részvételi- és nyelvvizsgaköltség-támogatásban (költségtérítésben), képzések, szakmai és nemzeti identitást erősítő programok biztosításában, tutoraik pedig honoráriumban részesülnek.

Pályázhat minden külhoni magyar fiatal, aki a tudomány elkötelezett művelője és belső késztetése van arra, hogy a Kárpát-medencében hasonló helyzetben tanuló, dolgozó kor- és szaktársait megismerje, velük kapcsolatokat építsen.

Pályázati feltétel, hogy a 2018–2019-es tanévben a pályázó rendelkezzék egyetemi vagy főiskolai – ezen belül hallgatói (MA/MSc vagy PhD), oktatói és/vagy egyéb munkatársi – jogviszonnyal.

A pályázat beadási határideje: 2018. augusztus 28. 23:59- magyarországi idő.

A teljes körű pályázati felhívás, mellékletekkel együtt elérhető a Collegium Talentum honlapján, itt.

 

Leave a Reply