Weekend lung pentru liceeni, organizat de FUMC şi UBB

În perioada 14–16 noiembrie 2014, Linia Maghiară a Universității Babeș–Bolyai și Federația Universitară Maghiară din Cluj organizează a doua ediție a programului Weekend lung pentru liceeni, un program special destinat pentru liceeni maghiari din Transilvania. Obiectivul acestui eveniment este ca elevii – potențialii studenți ai UBB – să câștige primele experiențe legate de viața universitară (cursuri, seminarii interactive, workshop-uri), totodată scopul este încurajarea lor pentru a alege admiterea la facultăți după terminarea liceului. În cadrul acestui eveniment vor fi susținute prelegeri de popularizare a științei, și vor fi organizate programe interactive. Cele 200 de liceeni din toate părțile Transilvaniei care participă la acest eveniment vor putea alege conform intereselor lor din varietatea programelor oferite de departamentele Liniei Maghiare a UBB.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 14 noiembrie 2014, de la ora 15:00, în Aula Magna (Clădirea Centrală, str. M. Kogălniceanu, nr. 1), unde vor fi prezentate două prelegeri plenare din domeniul geografiei și istoriei, iar în continuare vor fi prelegeri din diferite domenii, și activități organizate de departamentele Liniei Maghiare a UBB. Sâmbătă, 15 noiembrie 2014, între orele 15:00 și 18:00 vor fi activități de grup organizate de Uniunea Studenților Maghiari din Cluj, iar de la ora 20:00 este program liber: spectacol la Teatrul Maghiar de Stat Cluj (Georges Feydeau – M. Desvallières: Logodnicii din provincie).

Prelegerile și activitățile vor fi asigurate cu participarea cadrelor didactice și doctoranzilor din cadrul următoarelor departamente: Departamentul de Geologie, Departamentul de Știința Mediului, Departamentul de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Limba Maghiară, Departamentul de Biologie și Ecologie al Liniei Maghiare, Catedra de Limba Maghiară și Lingvistică Generală, Departamentul de Filozofie al Liniei Maghiare, Departamentul de Geografie al Liniei Maghiare, Catedra de Literatura Maghiară, Departamentul de Matematică și Informatică al Liniei Maghiare, Departamentul de Etnografie și Antropologie Maghiară, Departamentul de Istorie al Liniei Maghiare, Departamentul de Pedagogie și Didactică Aplicată și Departamentul de Științe Politice.

Leave a Reply