Pályázati felhívás – fiatal egyetemi oktatói ösztöndíj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra a 2016/2017-es tanévben a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Pályázhat minden olyan, 2016. július 1. napján a 38. életévét be nem töltött román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2016/2017-es tanévben valamely romániai államilag akkreditált felsőoktatási intézményben az alap-, egységes (osztatlan) és mesterképzési szinteken a gazdasági (közgazdaságtan, pénzügy, könyvelés, gazdasági informatika, kereskedelem, menedzsment, marketing), az informatikai, a műszaki (számítástechnika, vegyészmérnök, építőmérnök, villamosmérnök, anyagmérnök, gépészmérnök, környezetmérnök, rendszermérnök, mérnöki menedzsment, villamosmérnök, élelmiszer-ipari mérnök, mechatronika, alkalmazott mérnöki tudományok, kertészmérnök, biotechnológiák) az orvos és gyógyszerészeti, a filológia, jogtudomány, szociológia, földtudományok tudományterületek valamelyikén főállású oktatóként (munkaviszonyban vagy megbízási szerződéssel) dolgozik és órarend szerinti oktatói tevékenységet folytat magyar nyelven is, és/vagy órarenden kívüli rendszeres oktatói tevékenységet (konzultációt, tutoriális vagy szaknyelvi képzést) végez magyar nyelven olyan képzésben (szakon), ahol a tanévben órarend szerint nincs magyar nyelvű oktatás, illetve nem esik a pályázásból kizáró feltételek hatálya alá.

Pályázni jelen honlapon, a Pályázatok, ösztöndíjak menüpontban kitölthető pályázati adatlapon lehet. Az adatlap kitöltését követően a rendszer a pályázó adatait tartalmazó PDF típusú dokumentumot készít, melyet a pályázó az adatlapon megadott e-mail címére küld el. A pályázat csak akkor érvényes, ha a pályázó a PDF file-t kinyomtatva és saját kezűleg aláírva postai úton, vagy személyesen benyújtja határidőig a kötelezően csatolandó mellékleteket összesítő táblával együtt. A pályázat minden további, kötelezően csatolandó mellékletét kizárólag elektronikusan kell feltölteni a pályázati adatlap kitöltése során. A pályázat további, csatolható mellékleteit kizárólag elektronikusan kell feltölteni a jelen honlapon elérhető fájlfeltöltő funkcióval.

A pályázatokat 2017. január 20., 13.00 óráig lehet eljuttatni postai úton (ajánlott küldeményként) vagy személyesen az alábbi címre. A megadott határidő a pályázatok beérkezésének időpontját jelenti, nem a postai bélyegző dátumát.

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet
400084 Kolozsvár, Farkas/Mihail Kogălniceanu u. 4/9.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az iroda 2016. december 24. – 2017. január 8. időszakban zárva tart!

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás

Mellékletek leírása

Mellékleteket összesítő tábla

 

Leave a Reply