Szakkollégiumi délutánok 10. Mikó Imre Szakkollégium bemutat(koz)ója

A Mikó Imre Szakkollégium tagjai április 23-i bemutat(koz)ójukban megmutatták a résztvevőknek, hogy a sok évezredes jog ma is nagyon aktuális kérdést tartogat számukra. Ez a tudományág nem csak a konfliktusok megoldásról szól, hanem ezek megelőzéséről is. Balázs Barbara és Balogh Zsuzsa előadásuk során olyan hétköznapi szituációkra világítottak rá, amelyekben elkerülhetetlenül találkozunk a jog valamilyen ágával. Sikerült bebizonyítaniuk, hogy a tévhitekkel ellentétben a jog cseppet sem száraz tudomány, hiszen folyamatosan átalakul és formálódik, végig kíséri egész életünket és mindenkit érint. A résztvevők Samu és Saci életútjának különböző jogi incidenseibe bepillantva érhették meg jobban a családjog, szerződések, öröklés, diákjog, hazasság, válás, illetve egyébb életciklus váltás jogi aspektusait.

Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a Galériában (ahol az előző események fotóit is megtaláljátok), a fotókat köszönjük Pogonyi Hunornak és Nagy Lászlónak.

Az eseménysorozat folytatódik, a következő szakkolis délutánra május 9-én kerül sor, amikor a Márton Gyula Nyelvészeti Szakkollégium mutatkozik be.

 

Leave a Reply