Szakkollégiumi délutánok 13. MarkeTeam Szakkollégium bemutat(koz)ója

Hol tart a divat Romániában? Borzási Aba Sándor, Deák Balázs, Fülöp Péter, Szabó Anett, Tamás Endre, Zonga Bianka segítségével hullott le a lepel a MarkeTeam Szakkollégium 2018. november 27.-én tartott bemutat(koz)ója keretén belül.

A fashion szektor fejlődése került reflektorfénybe: a divat, a design, a fashion világa. Izgalmas, sokunkat foglalkoztató téma, mely körülvesz. Külföldi minták szolgálnak sablonként, gyakorolják hatásukat a fashion szektorra, melyek gyakorlatba ültetetése hazai körülmények között történik, jelentősen próbára teszi az ágazatban foglalkoztatottakat. A szakmában dolgozók tanítása, a gyártási folyamat, üzleti stratégia épp olyan szerves része e részlegnek, mint a kifutók, melyre sokszor szűkítjük le a divat térbeli és tartalmi jelentését. Előadóink a hazai termelők érvényesülését állították párhuzamba a fast fashion képviselőivel, melyek dominálnak hazánkban plázákból jól ismert márkák által.

Bizakodva kijelenhetjük, hogy a külföldi cégek mellett sikerül hazai termelőknek is a piacon megmaradni, még ha a sikerükre helyenként árnyékot vetnek az üzletlánc-óriások. Ezen fölül nemcsak hazai gyártókkal, de ugyanakkor tervezőkkel és annak rendje-módja szerint influenszerekkel is büszkélkedhetünk.

Divatosabbak lettünk-e? Minden bizonnyal, hisz újszerű szlogennel élve: a tudás az új trend. Köszönjük!

Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a Galériában (ahol az előző események fotóit is megtaláljátok), a fotókat köszönjük Nagy Lászlónak és Pogonyi Hunornak.

Következő szakkollégiumi délutánunk az új évben lesz, január 9-én, amikor a Mikó Imre Szakkollégium tartja meg bemutat(koz)óját.

Leave a Reply