Fiatal egyetemi oktatói ösztöndíj 2021/2022 – pályázati felhívás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra a 2021/2022-es tanévben a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román vagy szerb vagy szlovák vagy ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Pályázhat minden olyan, 2021. szeptember 1. napjáig (0.00 óra) 38. életévét be nem töltött román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2021/2022-es tanévben valamely romániai államilag akkreditált felsőoktatási intézményben.

A román állampolgárságú fiatal oktatók részére 34 ösztöndíj, ebből

a) legfeljebb 20 ösztöndíj

  • a gazdasági (közgazdaságtan, pénzügy, könyvelés, gazdasági informatika, kereskedelem, menedzsment, marketing);
  • az informatikai;
  • a műszaki (számítástechnika, vegyészmérnök, építőmérnök, villamosmérnök, anyagmérnök, gépészmérnök, környezetmérnök, rendszermérnök, mérnöki menedzsment, villamosmérnök, élelmiszer-ipari mérnök, mechatronika, alkalmazott mérnöki tudományok, kertészmérnök, biotechnológiák);
  • az orvos és gyógyszerészeti képzési területen dolgozó fiatal oktatók részére; valamint

b) legfeljebb 14 ösztöndíj minden más – az a) pontban nem felsorolt – képzési területen dolgozó fiatal oktató részére.

Pályázni a https://palyazat.tpf.hu/ oldalon lehet a pályázatnak és a kategóriának megfelelő pályázati adatlapon. Az adatlap kitöltését követően a rendszer a pályázó adatait tartalmazó PDF típusú dokumentumot (file) készít. A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha a nyertes pályázó a PDF file-t kinyomtatva és saját kezűleg aláírva postai úton, ajánlva, vagy személyesen benyújtja a kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt a megadott határidőig, a megjelölt elérhetőségen.


A pályázatok beadásának és postai beérkezésének – (nem a postabélyegző dátumának) – határideje:

  • 2022. január 31, 23.59 óra (közép-európai idő /CET/ szerint): elektronikus adatlap benyújtása.
  • Nyertes pályázat esetében 2022. március 31., 15.00 óra (közép-európai idő /CET/ szerint): a pdf pályázati adatlap kinyomtatott, aláírt formájának és papír alapú dokumentumok személyes vagy postai úton történő beérkezése.


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

  • a határidő minden esetben a beérkezés időpontját jelenti, valamint
  • a pályázat benyújtásával kapcsolatban hiánypótlásra nincs lehetőség!

A nyertes pályázat papíralapú dokumentumait személyesen vagy – ajánlott küldeményként – postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet Románia
Kolozsvár, Farkas/Mihail Kogălniceanu u. 4/9, 400084

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a KMEI kolozsvári irodája 2021. december 24-től 2022. január 3-ig terjedő időszakban zárva tart, azonban 2021. december 27-30. napokon helyi idő szerint 10.00 és 16.00 óra között telefonon (a +40-753-094945-ös számon) és e-mailben lehet érdeklődni, egyeztetni pályázati ügyekben.

A teljes körű pályázati kiírás itt megtekinthető és a részletes pályázati felhívás a követekező oldalon olvasható.

Leave a Reply