Kerékpárral 7 határon át

A Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) húsz éves működése során a Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának közösségét célozta meg, azon belül hallgatók, doktoranduszok és oktatók számára nyújtva támogatást és kulturális, tudományos programokat. Intézet most egy határon átnyúló kerékpáros rendezvényt szervezett, melynek célja az erdélyi és magyarországi természeti és kulturális örökségek felfedezése volt, valamint a kapcsolatépítés és az egészséges életmód népszerűsítése kerékpározás révén.

Az események két fő részből állt: egy napos, 60 km-es túra Kolozsvárról Sztánáig és egy 4 napos, 80 km-es túra a Tisza-tó körül. Mindkét program során nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságos kerékpározásra, a kiépített kerékpárutak használatára és a csoportos közlekedésre. A résztvevők száma összesen 17 fő, köztük 15 külhoni magyar és 2 magyarországi résztvevő volt.

A rendezvény során fontos szerepet kaptak a kulturális és történelmi látnivalók, melyeket kerékpárral értünk el, így ötvöztük az aktív kikapcsolódást a kulturális élményekkel. A programokhoz kapcsolódik a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetséggel való (RODOSZ) szoros együttműködésünk is.

A Vártól várig kerékpárral megnevezésű rendezvény célja a hazai és magyarországi természeti és kulturális örökségünk felfedezése kerékpározással, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a határokon átívelő kapcsolatok erősítése. A rendezvények biztosítottuk a résztvevők számára a kerékpározás élményét, miközben támogattuk a fenntartható és tudatos életmód terjedését az oktatási szférában és a közösségben.

Az események során nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, a környezetbarát közlekedésre és a színes programok biztosítására, hogy minden résztvevő emlékezetes élményekkel gazdagodhasson.

Támogatónknak, KTI-nek, szeretnénk kifejezni köszönetünket, hogy a támogatásukkal lehetővé tették a Kerékpárral 7 határon át” programsorozat keretén belül a Vártól várig kerékpárral megnevezésű kerékpáros rendezvényünk megvalósulását. Támogatásuknak köszönhetően sikerült népszerűsíteni a kerékpározást, valamint a természeti és kulturális örökségünk felfedezését.