„Tineri de succes – oraș de succes: serie de evenimente pentru tineri talentați, ediția a X-a”

          Proiectului „Tineri de succes – oraș de succes: serie de evenimente pentru tineri talentați, ediția a X-a”,  a fost organizat între 22-25. septembrie 2022 de Federaţia Universitară Maghiară din Cluj-Napoca, împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai și Uniunea Studențească Maghiară din Cluj-Napoca,  finanțat de Consiliul Local Cluj-Napoca respectiv de Consiliul Județean Cluj-Napoca. Programele respective au fost menite să prezinte activitatea diferitelor facultăți studenților din diferite domenii și elevilor din clasele XI-XII.

           Elevii, participanții proiectul Tineri de succes – oraș de succes: serie de evenimente pentru tineri talentați, ediția a X-a,  au avut posibilitatea să participe la discuții cu studenții universității și la activități de prezentare a facultăților, specializărilor și a vieții universitare la fiecare facultate. Evenimentul a urmărit îndeplinirea indicatore referitoare la grupul de țintă: Grupul ţintă primar, direct al proiectului a fost un grup de cca. 150 de liceeni talentaţi din toate liceele cu predare în limba maghiară din Transilvania. În mod indirect au fost implicate toate liceele şi şcolile (elevi şi profesori) din care participă elevi la acest eveniment. În afară de elevii şi profesorii participanţi (invitaţi şi participanţi la partea de implementare, cca. 350 persoane), beneficiarul programului a fost sectorul universitar din Cluj-Napoca.

           În cadrul evenimentului erau organizate programe culturale, prezentări plenare, cursuri interactive, work-shopuri tematice, orientative în ceea ce privește alegerea facultății, cât și jocuri educaționale.  În afară de programele educaționale, studenții și liceenii au participat la activități distractive: jocuri de îndemânare, jocuri în echipă, în parcursul cărora au avut șansa și să-și cunoască colegii de echipă. Tinerii au avut posibilitatea de a vizita Observatorul Astronomic, Muzeul Zoologic sau de a participa la activități captivante, cum ar fi vânătoarea de lilieci.

https://www.facebook.com/events/602784488130254