„Tineri de succes – oraș de succes: serie de evenimente pentru tineri talentați, ediția a XI-a”

Proiectului „Tineri de succes – oraș de succes: serie de evenimente pentru tineri talentați, ediția a XI-a”,  a fost organizat între 21-24. septembrie 2023 de Federația Universitară Maghiară din Cluj-Napoca, împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai,  finanțat de Consiliul Local Cluj-Napoca respectiv de Consiliul Județean Cluj-Napoca. Programele respective au fost menite să prezinte activitatea diferitelor facultăți studenților din diferite domenii și elevilor din clasele XI-XII.

           Elevii, participanții proiectul Tineri de succes – oraș de succes: serie de evenimente pentru tineri talentați, ediția a XI-a,  au avut posibilitatea să participe la discuții cu studenții universității și la activități de prezentare a facultăților, specializărilor și a vieții universitare la fiecare facultate. Evenimentul a urmărit îndeplinirea indicatoare referitoare la grupul de țintă: Grupul țintă primar, direct al proiectului a fost un grup de cca. 150 de liceeni talentați din toate liceele cu predare în limba maghiară din Transilvania. În mod indirect au fost implicate toate liceele și școlile (elevi și profesori) din care participă elevi la acest eveniment. În afară de elevii și profesorii participanți (invitați și participanți la partea de implementare, cca. 350 persoane), beneficiarul programului a fost sectorul universitar din Cluj-Napoca.

           În cadrul evenimentului erau organizate programe culturale, prezentări plenare, cursuri interactive, workshop-uri tematice, orientative în ceea ce privește alegerea facultății, cât și jocuri educaționale.  În afară de programele educaționale, studenții și liceenii au participat la activități distractive: jocuri de îndemânare, jocuri în echipă, în parcursul cărora au avut șansa și să-și cunoască colegii de echipă. Tinerii au avut posibilitatea de a vizita Observatorul Astronomic, Muzeul Zoologic sau de a participa la activități captivante, cum ar fi vânătoarea de lilieci.