Felvételt hirdet a Státus Szakkollégium

Az Erdélyi Római Katolikus Státus Szakkollégium a 2017–2018. egyetemi tanévre felvételit hirdet. Felvételét kérheti minden olyan hallgató, aki a BBTE Római Katolikus Teológia, illetve a Történelem és Filozófia Karra felvételt nyert. Tíz hely áll a hallgatók rendelkezésére.

A felvételi eljárás szóbeli formában történik.
A felvételét kérő hallgatónak a következő dokumentumokat kell magával hoznia:
–  személyazonossági igazolvány fénymásolata,
– a leckekönyv fénymásolata az utolsó két lezárt szemeszterről (első éves hallgatók esetén a felvételi eredményt vesszük figyelembe).
A felvételi eljárás: egy interjú keretében a pályázónak az Erdélyi Római Katolikus Státus történetével kapcsolatos ismereteire és a kutatásával kapcsolatos elhivatottságára kérdezünk rá.
A pályázók meghallgatására 2017. november 22-én, 18.00 órától a BBTE, Római Katolikus Teológia Kar Gyárfás Elemér termében kerül sor (Szentegyház /Iuliu Maniu/ utca 5 szám).

A szakkollégium olyan kutatóműhely szerepét igyekszik betölteni, melyben a tagok az Erdélyi Római Katolikus Státus 16. századig visszamenő történelmét kutatják és meghívott előadók bevonásával népszerűsítő előadások keretében megismerik annak oktatási-, társadalmi-, egyház-szervezési hatását.
Dr. Holló László
előadótanár, szakkollégium vezető

Leave a Reply