Frissítve: részképzés a 2017/2018-as tanév tavaszi szemeszterében – előzetes felhívás

Frissítés: a pályázat kései megjelenése miatt változott a pályázható időszak az egyéni és a csoportos részképzős tanulmányút esetén! Cikkünkben javítottuk. Kérjük, ennek megfelelően szerezzék be / módosítsák a pályázathoz szükséges befogadó nyilatkozatot. A teljes körű pályázati felhívás megjelenése december közepére várható.

Hamarosan várható a részképzős pályázat megjelenése a 2017/2018-as tanév tavaszi félévére!
A pályázathoz az eddigieknek megfelelően most is szükséges csatolni a magyarországi fogadó intézménytől kapott befogadó nyilatkozatot. Mivel a teljes körű pályázati kiírásra még várni kell, javasoljuk a befogadó nyilatkozat beszerzését már most azon hallgatóknak, akik magyarországi részképzést terveznek a 2017/2018-as tanév tavaszi félévére. A miniszteri ösztöndíjas részképzésről létezik egy, a magyarországi fogadó felsőoktatási intézményeknek szóló tájékoztató. A befogadó nyilatkozat kérésekor – szükség esetén – ezt a tájékoztatót  ismertessék a fogadó intézménnyel a pályázni kívánó hallgatók.

Pályázati ketagóriák, pályázható időtartamok:
1) Teljes szemeszteres részképzés – a nappali munkarendű szülőföldi felsőoktatási alapképzésben résztvevő hallgatók részére: 5 hónap, a fogadó intézmény tanév rendje szerinti kezdő és záró dátummal.
2) Teljes szemeszteres részképzés – a nappali munkarendű szülőföldi magiszteri (mester) képzésben résztvevő hallgatók részére: 5 hónap, a fogadó intézmény tanév rendje szerinti kezdő és záró dátummal.
3) Egyéni részképzős tanulmányút – a nappali munkarendű szülőföldi felsőoktatási alapképzésben résztvevő hallgatók részére: 2 hét – 3 hónap, 2018. március 5. és 2018. június 25. között.
4) Egyéni részképzős tanulmányút – a nappali munkarendű szülőföldi magiszteri (mester) képzésben résztvevő hallgatók részére: 2 hét – 3 hónap, 2018. március 5. és 2018. június 25. között.
5) Csoportos részképzős tanulmányút – a nappali munkarendű szülőföldi felsőoktatási alapképzésben résztvevő hallgatók részére: 5–15 fő, 2 hét – 3 hónap, 2018. március 5. és 2018. június 25. között.

Letölthető dokumentumok:

Tájékoztató felsőoktatási intézmények részére

Egyéni befogadó nyilatkozat

Csoportos befogadó nyilatkozat

Csoportos tanulmányi terv (a csoportvezetőnek kell kitöltenie)

Leave a Reply